Prosty pilaw z mięsem, grzybami i ogórkiem :: Skutecznie.Tv

Gorący ryż, błyszczący i wilgotny od grzybowo-mięsnego sosiku, w którym się gotował, od początku chłonąc jego smak i aromat… To bardzo treściwe, pożywne i smaczne danie, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu. Świetne na zimę, bo jego gęsta, niemal kremowa konsystencja nie tylko zaspokoi głód, napełniając i rozgrzewając żołądki, ale też da podniebieniu ten cudowny grzybowy posmak, który mi nieodmiennie kojarzy się z zimową częścią roku:) Podaję na gorąco, koniecznie z jakimś chrupiącym dodatkiem warzywnym (sałatka, ogórek kiszony) i chłodnym, gęstym sosem (np. ziołowo-miętowy czy tatarski).
Składniki oraz przepis na http://Gotuj.Skutecznie.Tv

Komentarze
PODZIEL SIĘ